*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

tisdag 20 november 2012

Kan du slå en pensionär?

Många är vi som är i stort behov av förändring av livet. På 1900-talet var vi i behov av vila efter en dag i arbete, i dag är vi i behov av att röra på oss efter en dag på arbetet. Och den insikten förmedlas mycket bra i SVTs program Kan du slå en pensionär? 

Man kan nästan alltid bli bättre, oavsett hur illa man tycker att det är. Det handlar om att göra rätt förändringar. Och jag lovar, resultaten kommer ganska snabbt om man bara genomför sin plan. Visst är det så att vi måste bränna energi, men det handlar kanske till en början att förändra den energin som vi stoppar in i kroppen. Ätt rätt mat, vid rätt tillfällen och sluta att dricka alkohol - för alkohol förhindrar att kroppen bränner den energi som du äter.Sedan handlar det om att förändra det mentala motståndet. Om du kan gå ut och gå 30 minuter tre dagar i veckan så har du börjat. Efter ett tag är 30 minuter en barnlek, du utökar till 60 minuter. Samma koncept gäller på gymet eller simhallen. Börja lågt, men du får inte bli bekväm - man måste kämpa mot gränsen där det blir för svårt.

Titta på SVT på tisdagar klockan 20:00, eller på SVTs hemsida. Bli en bättre människa, ta hand om dig själv. Det är alla människor värda.

2 kommentarer:

  1. Jag har fortfarande inte sett serien men ska ta och kika på den någon dag. Verkar intressant!

    SvaraRadera
  2. Ja, det kan man inte vara helt säker på att kunna göra. Slå en pensionär, alltså. De är ibland riktigt skarpt duktiga, de som håller igång och tränare. Man blir riktigt glad av att se dem. /Anette

    SvaraRadera

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...