*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

söndag 21 juli 2013

SAS EuroBonus & MasterCard

När det kommer till medlemskap och erbjudanden för den trogna kunden, så har jag bestämt att se vad SAS och deras partners inom Star Alliance har att erbjuda. Deras bonussystem EuroBonus kan även kopplas till MasterCard, vilket jag ska prova. 

Du kan tjäna poäng hos EuroBonus genom att köpa flygresor med SAS och andra flygbolag inom Star Alliance, hyra bilar samt boka rum hos Radisson Blu, Scandic och flera andra hotell. Du kan också få poäng genom att handla saker online samt köpa tjänster hos företag som har samarbete med EuroBonus. Inom EuroBonus finns det två sorters poäng, de kallas baspoäng och extrapoäng

Basic-, Silver- och Guldkort inom EuroBonus.
Baspoängen får du när du flyger och de ligger till grund för vilken nivå inom EuroBonus du kvalificeras för - det finns Basic, Silver och Guld. Varje nivå har sina förmåner. Tänk på att antalet baspoäng mäts i perioder om 12 månader.

Perioden startar den månad du skaffade ditt medlemskap, och är inte baserad på kalenderår. Dvs två personer i samma familj kan ha helt olika antal baspoäng vid ett givet datum, trots att de flugit samtidigt de två senaste åren. Detta är kanske inte en så bra lösning, eller är det?


Extrapoäng får du när du bor på hotell, hyr bil, handlar online i vissa butiker mm. Den senaste kampanjen som de har är att man får minst 5.000 poäng om man byter till Fortum som leverantör av elektricitet. Det finns också ett rätt stort antal web-butiker där du kan tjäna extrapoäng om du är medlem i EuroBonus. Extrapoäng kommer inte att höja din nivå av medlemskap.

MasterCard kopplat till SAS EuroBonus. 
Extra Extrapoäng! Nu finns det ännu ett sätt att skaffa sig extrapoäng. Genom att ha ett av följande kreditkort från American Express, Diners Club eller MasterCard kopplat till SAS Eurobonus så drar du in poäng varje gång du handlar för över 100kr. Dessa poäng kommer inte att höja medlemskapets nivå, men du kan använda dem för att köpa resor mm.  

Själv har jag bestämt mig att använda ett MasterCard kopplat till SAS EuroBonus. Så fram över kommer det fler inlägg på bloggen om hur det är att använda detta kort. Hur kan man då spendera sina poäng? När du tjänar poäng så är det skillnad på baspoäng (som du får när du flyger) och extrapoäng (som du får när du handlar). När du ska använda poäng så är det ingen skillnad - du har en total summa bestående av baspoäng + extrapoäng.

Med dina poäng kan du bland annat shoppa online, uppgradera din biljettklass eller om du har många poäng boka en hel resa för dina poäng.

Hoppas att denna sammanställning har varit givande, för jag själv tycker faktiskt att SAS hemsida inte är den bästa när det gäller att förklara hur det ligger till. Nu ska det bli spännande att se om det lönar sig.

2 kommentarer:

  1. Tack för förklaringen, blev mycket klarare!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för din kommentar. Är glad att jag kunde hjälpa till. Se altid SAS hemsida för de senaste ändringarna. Glöm inte att klicka på fliken "EuroBonus" längst upp i bloggen.

      Radera

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...