*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

tisdag 31 januari 2012

Nekades inresa i USA

Många vill besöka det stora landet i väster - USA. Men det gäller att tänka sig för vad man gör, om man vill släppas in i landet. I dag skrev flera medier om två brittiska turister som vägrades inträde - för att en av dem skrivit en tweet som uppfattades som terrorism. 

vagabond.se skriver Göran Ingman en artikel om hur två britter blir stoppade vid inträde i USA. En för mig smått skrämmande historia, hur något oskyldigt kan få svåra konsekvenser. Läs artikeln (2012.01.31) som återges nedan.

Mitt eget tips är att alltid vara väldigt seriös i kontakt med myndigheter, inte minst i USA. Att helt undvika skämtsam kommunikation på Internet känns mycket svårt, här är det privata kontra myndigheter och företag ibland i konflikt.


Bild tagen från Vagabonds hemsida. 

Källa: www.vagabond.se, (2012.01.31)

Två brittiska kompisar på väg till Los Angeles stoppades av polis och skickades tillbaka till Storbritannien efter att amerikanska myndigheter fångat upp en tweet som de kopplade till terrorism. 

Var försiktig med vad du skriver på Twitter om din kommande resa till USA. Amerikanska säkerhetsdepartementet Homeland Security lyssnar.

Innan Leigh Van Bryan och vännen Emily Bunting skulle resa till Los Angeles, skrev Leigh på Twitter: "Free this week, for quick gossip/prep before I go and destroy America". Ordet "destroy" fick Homeland Security att reagera. När britterna landade på Los Angeles International, LAX, väntade säkerhetspolis på dem och de förhördes i 12 timmar innan de sattes på flyget tillbaka till Storbritannien.

Att Leigh Van Bryan försökte förklara för de amerikanska agenterna att "destroy" är brittisk slang för att festa, hjälpte inte alls. - De behandlade mig som om jag vore någon slags terrorist. Jag sa om och om igen att de hade missuppfattat det jag skrev, men de svarade bara med "You've really fucked up with that tweet, boy", säger Leigh Van Bryan till The Sun. Homeland Security har inte kommenterat uppgifterna.

GÖRAN INGMAN
goran@vagabond.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...