*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

fredag 6 januari 2012

Nyår på Skansen

Vi är många som varje år har TV:n på under nyårsaftons kväll. Och ungefär en halvtimme innan det nya året så visar SVT firandet från Soliden på Skansen. Frågan är dock - är det något att ha? 

Så när 2011 gick över till 2012 så var jag själv med sällskap på Skansen för att se om det verkligen var något att ha. Vi kom dit ungefär två timmar innan nyårsslaget. Det var en kylig kväll, men inte så kallt som det har varit vissa nyårsnätter. Vi skulle ha haft med oss en termos med varm glögg, men av någon anledning så hade vi glömt att ordna det. Så vi valde att gå in på restaurangen vid Soliden. Två (små) muggar glögg och en pepparkaksmuffin kostade precis över 100-lappen. Restaurangen var också fylld med folk, vi fick stå i kö rätt länge.

Scenen på Soliden, Nyårsafton 2011. 
Till slut kom aktiviteterna på scenen igång. Några artister sjöng, och det var riktigt trevligt. Men underhållningen varade bara ungefär 45 minuter totalt. Det nya året räknades ner och musik från scenen pumpades ut medan de flesta vände blicken ut över Stockholmsnatten - som exploderade i färger och massor av sakta svävande färgade papperslyktor.

För att förkyld tillbringa två timmar i kylan, betala 100kr/st för biletterna och sedan få minimala muggar glögg till en inte allt för givande underhållning - det kan inte direkt rekommenderas. Om man har med sig egen glögg, skumpa och annat skoj - då kan man vara ett par eller en grupp som kan få ut något av det. Men jag vill säga att det är överdrivet poppis med Skansen på Nyårsafton.Själv har jag nu provat det för första gången och det hade varit trevligare hemma i den varma soffan med god mat. Om det inte planeras något speciellt, så kommer jag inte att vara på Skansen på  Nyårsafton.

Var detta intressant? Det finns flera inlägg i bloggen om platser eller hela städer att besöka, allt för att ge dig tips.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...