*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

onsdag 10 september 2014

Caffe Florian, Venedig

Under sommaren har jag gjort en resa genom Italien med tåg. Nu kommer godbitarna från den resan, och vi börjar med Café Florian vid Markusplatsen i Venedig. 

På sin hemsida säger Caffé Florian sig vara Italiens äldsta café, då det öppnades den 29 december 1720 av Floriano Francesconi. Då under namnet Venezia Trionfante, men det blev mycket snabbt känt som Florian's efter sin ägare.

Andra källor påstår att detta är Europas äldsta kontinuerligt drivna kafé. Oavsett hur det ligger till, som äventyrare och kaffeälskare så var jag bra tvungen att besöka denna plats för att ta mig en kopp kaffe.

Att besöka kända platser är ett av de nöjen som finns, men de ska tillföra något också och jag gillade verkligen Café Florian.
I Italien så dricker man bara cappuccino till frukost, så efter klockan 11 så dricker man andra varianter av kaffe.

Så när jag besökte Café Florian på kvällen valde jag helt enkelt Caffé Latte - som här serveras med en kanna svart kaffe (två koppar), samt en kanna med varm mjöl. Så man blandar efter eget behag, till priset av 9€.


Är vädret bra så ska man absolut sitta på Markusplatsen, ett stort härligt torg där Café Florian har servering. De spelar också musik hela kvällen, vilket förvisso resulterar i en engångsavgift på 6€ för alla som beställer. Så det blir lätt en dyr upplevelse, är man fyra personer så blir det 24€ innan man ens beställt något att äta och dricka.

Min rekommendation är att man beställer kaffe, sedan kan man dela på en minipizza eller en club sandwich om man vill hålla ner priset. Sedan sitter man och pratar under någon timme, medan de spelar härlig musik.Markusplatsen är ett enormt torg som är underbar att strosa på när kvällningen kommer. Det spelas musik på Cafe Florian, och på andra sidan torget finns en annan uteservering som också har musik. Även om ni inte sitter och och tar en kopp kaffe så finns det två saker ni måste göra.

Först ska ni titta in i de härliga rummen, samt ta en titt på kaféts utbud av porslin, kaffebönor och kakor de säljer i butiken. Då behöver ni inte slå er ner till bords.

Och sedan ska ni absolut ta hissen upp i den 98,5 meter höga Kampanilen (klocktornet), som står på torget. Det byggdes på 1500-talet och rasade 1902, men byggdes sedan upp med samma utseende som originalet.

Från tornet har man en härlig utsikt över hela Venedig, så ta med dig kameran och bara njut av myllret av byggnader. Kanske kan det vara lämpligt att ta sig upp i tornet efter att man gått runt lite i staden.


View Larger Map

2 kommentarer:

 1. Det var länge sedan jag var i Venedig, och då var jag liten. Så hur är det med försäljare, lurendrejare, tiggare mm? Turistpriser verkar det i alla fall vara, men det är ju något man får ta om man besöker ett av världens mest berömda resmål.

  SvaraRadera
 2. Vad jag sett så är det fanns det skyltar i Italien om att köpa kopior av märkesvaror ger böter. Däremot så gjorde inte polisen något åt alla de som stog och sålde dessa kopior. :-(

  Försäljarna var inte speciellt påträngande; varken i Venedig eller Pisa. Men i Florens så råkade jag ut för något udda. När jag köpte tågbiljetter (till Rom) i en maskin kom en till utseendet östeuropeisk kvinna fram och började röra vid maskinen.

  Jag sa "Don't" mycket tydligt och höll min arm mot henne. Undrar om hon vill stjäla mina biljetter, avleda min uppmärksamhet från mitt bankkort eller annat. Min kraftiga reaktion gjorde henne klart besviken då hon mummlade svordomar (??) på något språk jag inte kände igen. Så - se upp på tågstationer mm.

  Venedig var generellt klart dyrare är t.ex. Florens. Ett förkläde för att ha när man lagar mat var 40% dyrare i Venedig, samt av sämre kvalitet. :-(

  SvaraRadera

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...