*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

lördag 11 juli 2015

Med Apollo till Santorini

Så var det gjort: min fru kom äntligen till Grekland. Och jag själv kom iväg på en charterresa efter ca 8 års sedan senast, då också till Grekland. I ett flertal kortare inlägg kommer nu tips, bilder och filmer från Santorini. 

Santorini Grekland, det var målet för vår charterresa med Apollo. Allt skulle bli avkoppling vid poolen och lite allmänna nöjen med en guide. Men som vanligt flängde vi runt en hel del, vandrande upp i bergen och åkte stadsbuss till olika platser. Inte blev det så mycket pool.
 
Inflygning till Kamari, Santorini. Hotellet är precis under "SAS".
Hotellet
När vi bokade resan så var det lite ont om hotell som vi uppfattade som bra: efter att ha läst alla kommentarer. Så vi slog till på Antinea Suites and Spa Hotel, ett rätt lyxigt hotell lite i utkanten av orten Kamari. Vi hade bokat ett superior room med jacuzzi utomhus, men trots det fick vi ett rum med en jacuzzi inomhus.

Detta medförde att rummet luktade klor och luftfuktigheten blev högre. Men vi valde att inte klaga då vi fick en fördel. Vi fick ett rum på översta våningen med havsutsikt. Rum med jacuzzi utomhus låg (vad vi kunde se) utan havsutsikt.

Vårt rum (#205) är överst på bilden, med balkongen som är lite skymd av trädet. Det störde oss inte alls!

Vår resa var med halvpension, dvs det ingick frukost och middag. Maten var generellt rätt medelmåttig, så flera dagar valde vi helt enkelt att äta ute på restaurang. Frukosten var ganska ok, men den saknade själ. Därtill måste jag säga att kaffet var en katastrof! Det smakade absolut inget alls, och serverades via en maskin genom ett tryck på en knapp. Det digitala räkneverket var uppe i över 5,200 serveringar när vi åt vår sista frukost.

Poolen var bra, och se till att låna handdukar. Vi prövade aldrig stora baren, och besökte inte ens deras spaavdelning.

Det fanns också rum som hade egen pool med solstolar, skulle kanske vara värt priset om man stannar mycket på hotellet.  

I vårt rum kunde jag tydligt se att en möbel var vattenskadad. Den hade mörka fläckar och laminatet hade också släppt. Att hotellet inte bytt ut möbeln är riktigt illa. 


Receptionen är bemannad dygnet runt. Vårt flyg gick hem sent på kvällen, men hotellet har ett duschrum intill ena baren där man kan fräscha upp sig även om man checkat ut. Se dock till att vara där i god tid, det finns bara en dusch.

Kamari
Vi bodde på orten Kamari, och det passade oss väl. En lång strand-promenad med restauranger och några få butiker. Inga nattklubbar, men det fanns en karaokebar och något ställe där de spelade musik. I ett senare inlägg kommer jag berätta mer om Kamari.

Fira 
Är man på Santorini måste man åka till huvudorten Fira, här finns folklivet och den fantastiska utsikten över kalderan - dvs de lodrätta bergväggarna som uppstod efter det stora vulkanutbrottet. Staden är verkligen fantastisk och för 1,6 Euro åker du lätt dit från Kamari. I ett senare inlägg kommer jag berätta mer om Fira.

Oia
Är det något alla talar om så är det Oia, orten som är världsberömd för att man ska se solen sjunka ner i havet och färga både hus och klippor röda. Självklart var vi också där, i ett senare inlägg kommer jag berätta mer om Oia.

Apollos aktiviteter
Åker man på charter, då ska man åka på aktiviteter! Så är det bara, det hör till. Vi var på tre: Busstur runt ön med vinprovning, Snorkling samt Båttur inklusive vulkanvandring. I senare inlägg kommer det en hel del häftiga bilder från dessa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...