*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

söndag 22 januari 2012

Karbin (Klätterklubb)

I lördags var det dags att pröva på klättring igen. Efter ett uppehåll på ca två år var jag åter och klättrade, tillsammans med tre andra.  

Vi tog oss till Karbin - boulder och klätterhall, som ligger i Västberga söder om Stockholm. Här kommer vi att spendera två timmar med klättring, prat och en fikapaus. Och de flesta av oss var nybörjare eller t.om. klättrade för första gången. 

Då det endast var jag som hade Grönt kort så blev det sk. bouldering, vilket är klättring på låg höjd över en tjock matta utan rep. Och det är också det som jag själv föredrar 

Själv är jag lite osäker på knoparna och tekniken att säkra folk som klättrar på sk. topprep, det var som sagt två år sedan jag klättrade. Så en uppfriskning vore bra. 

Men det är också mer action i bouldering, så det är min favorit. Och alla som är av normalstryka och inte allt för tunga kan klättra, det handlar mer om teknik än om styrka i armarna. Men som sagt, ibland så måste du kunna trycka dig tätt intill väggen och orka pressa dig uppåt. För stor mage och för många kilo passar inte riktigt.  

Så här beskriver Karbin sig själva:
Vårt koncept är klättring för alla! På Karbin hittar du flest topprep och leder i Sverige och en mycket stor boulderavdelning med fler än 150 nya problem i månaden! Du finner alla typer av kurser här, vare sig du vill kunna klättra på egen hand, gå en kurs med barn eller göra en annorlunda och kul aktivitet på ex. möhippa/svensexa. Vi har allt du behöver för din klättring och din träning.


Inträdet är 100kr för en dag, och därtill kommer hyran för klätterskor på 30kr - och det är ett måste! Man klättrar inte i jumpaskor. Om man klättrar på topprep tillkommer hyran för sele och repbroms. Men för att få säkra under klättring måste man ha sk. Grönt kort - läs mer om det i tidigare inlägg i bloggen.

Min åsikt om Karbin är att det finns mycket klättring, oavsett hur duktig du är. Som amatör hade jag väldigt roligt bland alla olika problem (dvs klätterleder). Och det är en stor variation av människor, flera unga föräldrar är t.ex. där med med dina 4-åringar och lär dem klättra i sele. Det är imponerande att de klättrar upp till 10 meter utan minsta rädsla. Sedan har du klätterproffsen; killar och tjejer som är extremt vältränade - men de har en otroligt avslappnad attityd. Man behöver aldrig skämmas för att vara dålig.

Priset på 130kr för inträde och skor är lite dyrt om man inte stannar ett längre tag. Så går man dit så bör man vara där i två timmar tycker jag. För 12kr kan man ta sig en fika starkt kaffe, fanns även te och mackor mm - så klättra till armarna skriker av smärta och fika sedan ett tag. Omklädningsrummen var inte speciellt trevliga och det kändes inte prioriterat direkt. Men man är ju där för att klättra, det är inte ett spa.

1 kommentar:

  1. Andreas Engström26 januari 2012 22:57

    Man får se det som att 130 kronor är lika med ett biobesök så blir det rimligare för lite underhållning.

    Jag hörde av en kompis att det ska finnas en skjutbana och go-cart i närheten också. Så det finns verkligen möjlighet att göra en heldag med aktiviteter där.

    SvaraRadera

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...