*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

lördag 21 maj 2011

ICE (In Case of Emergency)

När man är ute på äventyr så kan olyckor inträffa. Ibland kan det vara så allvarligt att någon annan än du själv behöver kontakta anhöriga. Då är det bra att man skrivit ett sk. "ICE" i sin mobil. 

ICE är en förkortning för In Case of Emergency, och det är ett allt mer vedertaget begrepp i Europa och sprids även i USA. Därför ska du alltid ha två telefonnummer till nära anhöriga i din adressbok, t.ex. med namnen ICE1 och ICE2. På så sätt kan en läkare eller polis kvickt kontakta dina anhöriga.För att det ska fungera i ett främmande land så är det viktigt att du skriver telefonnumret på rätt sätt. Skriv alltid in prefix "+" och inte "00", då det första gäller i hela världen medan nollorna endast fungerar i Europa. Utifrån vad jag läst. Glöm inte att inkludera riktnumret, men det gäller också att plocka bort en 0:a om riktnumret börjar på det.

Exempel.
Du har en bror som bor i Stockholm med telefon 08 - 757 75 75. Så tycker jag att du bör skriva in följande i din mobiltelefon.

  • Förnamn: ICE#1
  • Efternamn: Brother
  • Telefon: +4687577575

Läs mer om ICE och annan nyttig information på SOS Alarms hemsida.

Skapar nu en ny etikett i bloggen: "Viktig info och Råd". Den etiketten kommer att användas för inlägg om hur man ska hantera nödfall, olyckor, kontakter med myndigheter osv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...