*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

tisdag 17 maj 2011

Skyltar (New York)

När jag är i rörelse på nya ställen så brukar jag ofta ha ögonen öppna och titta efter fotovinklar, speciella små upptäckter mm. Mina tankar går ofta i att det kan komma att bli ett inlägg i min blogg en vecka senare. Och är det något jag älskar, så är det skyltar!

I det här inlägget tänkte jag dela med mig av ett antal bilder tagna av mig själv eller min vän som jag reste med till USA 2009. Här kommer vi att få se både humor och tydliga tecken på att vissa saker tas det mycket allvarligt på där borta på andra sidan Atlanten.

När man går till fots i New York så kommer man till stöta på denna skylt. Ovanför en obetydlig ståldörr hittar man markeringen att bakom denna så finns ett skyddsrum där man kan ta skydd mot radioaktiv strålning från ett anfall med kärnvapen.

Det är kanske inte det första man tänker på vid sitt första besök i denna spännande stad, men har man ögonen öppna så ser man dem.

Som vi alla vet, landet i väster har stora problem med två saker; de konsumerar väldigt mycket energi och mat. Den här skylten inte långt från Ground Zero uppmanar att man ska ta trapporna i stället för att åka rulltrappa.

Nu går ju rulltrappan ändå, så energi sparar de inte. Men att bränna lite kalorier kan ju inte vara fel. Jag tog trappan!!


Det finns ett antal små parker i New York. Ibland ligger de intryckta mellan tätt bebyggelse och en motortrafikled. I detta fall är det en liten park precis intill East River Drive. Som ni kan se, det finns en hel del regler för den här parken.

Och så får jag ju inte glömma denna lilla skylt utanför entrén till Scientology Celebrity Centre. Jag och min kompis såg det här stället från andra sidan gatan. Vi gick över, tog några snabba bilder och skyndade sedan vidare.
Och är man i New York så måste man ju ha en bild med från T-banan. Sorgligt nog fick jag ingen bild på skylten som säger att man kunde få 7 års (?!) fängelse om man slogs med en anställd i T-banan. Som sagt - Do Not Argue or Fight With US Authorities!! Men jag lägger upp en bild på mig själv - klädd som turist i ett mycket varmt New York.

Och just Chamber Station betyder lite extra för mig. För många år sedan skrev jag en berättelse (jag vandrar inte bara, jag skriver också) som utspelade sig just här. Och när jag äntligen var i New York var jag tvungen att besöka platsen som jag "beskrivit" men aldrig besökt.


Alla skyltar sitter ju inte uppsatta i den offentliga miljön. Här har min kompis hittat två skyltar som man kunde köpa. De känns så mycket USA, kommer genast tänka på zombier och galna hemmafruar.

Det fanns ännu fler skyltar under vår resa. När vi var i Indianapolis såg vi t.ex. att de under 18 år inte fick befinna sig i gallerian efter 21:00 och att man skulle bära id-kort med fotografi efter det klockslaget. Samt att fortkörning kunde resultera i 1.000 dollar i böter och "Reckles Driving" kunde ge 8 års fängelse.


Var detta intressant? Det finns flera inlägg i bloggen om platser eller hela städer att besöka, allt för att ge dig tips. Se etiketten "+ Plats: Stad".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...