*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

onsdag 4 maj 2011

Vad är äventyr?

Äventyr kan vara så mycket. Och vi är i ett tidevarv då vi inte nöjer oss med enkla aktiviteter, så det blir ofta allt mer avancerat. Äventyren är numera inte tågluff genom Europa, utan snarare backpacking i Asien. 

Meningen med inlägget är att belysa vad äventyr är för mig. Jag är ganska lugn och jag njuter även av det enkla. Vi har ju sett en fantastisk cykelfärd (VCA 2010) i ett tidigare inlägg, och visst är det en helt galen kick att bara titta på!! Men det är inget som lockar mig.

Ska vi ta naturupplevelser uppskattar jag främst fysisk ansträngning och naturens enorma förmåga att skapa ett inre lugn hos människan. Att vandra fram i terrängen, lägga kilometer bakom mig och känna tyngden i ryggsäcken - det är äventyr för mig. Och upplevelsen som naturen ger oss; vinden i träden, böljande gräs, blommor och inte minst rinnande vatten. Allt detta är ett äventyr, en fantastisk kick som är så enkel att missa i en tid då man bär med sig Internet i fickan.

Men äventyr måste inte vara natur. Som ni kanske ser så är bilden längst upp i bloggen från New York, tagen av mig själv sommaren 2009. Och den här bloggen handlar inte bara om att gå i regnet med en tung ryggsäck.Att promenera i New York, äta munkar till frukost, gå på en föreställning på Broadway samt se ut över denna storstad en varm natt i augusti - det är också äventyr för mig. Nya intryck är nya äventyr, och det måste inte bli bättre bara för att man "maxar" adrenalinet.

Att åka berg och dalbana ger en kick tycker jag, fritt fall är dock inte riktigt min grej. Men en favorit jag har på youtube är denna film, som visar tekniker som klättrar upp i en väldigt hög mast - c:a 540 meter!! Jag tycker att du ska se den i helskärm - men jag varnar dig, du kan få svindel!! Vad är äventyr för dig?1 kommentar:

  1. Jaa du, äventyr handlar för mig om att upptäcka världen, både den nära - här hemma - och den lååångt borta! Och om att våga pröva nya saker och upplevelser....
    Vad fin du har gjort din blogg! Toppbilden är superbra och det blev ju bra med fyra linked within-bilder under inläggen. :)

    SvaraRadera

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...