*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

torsdag 9 augusti 2012

Sydostasien - tänk på vad du dricker

Sverige och norra Europa kanske känns trist för unga, de vill ut på äventyr långt borta hemmifrån. Sydostasien lockar nog många, men vad de kanske inte tänker på är att säkerheten gällande mat och dryck inte är som hemma. 

Nu kan vi läsa i en artikel från DN (2012.08.07) att en amerikanska på 19år fått mycket allvarliga skador på en semester i Bali. En kväll drack hon upp mot tio drinkar på två olika barer, men blev mycket sjuk. Hon flögs till Nya Zeeland, och hamnade under sjukvård 35 timmar efter intaget.

Det visade sig att hon fått i sig Metanol, vilket lett till sviktande andning och skador på synen - som antagligen kommer att bli permanenta. Tänk er att bara vara 19år gammal och få skador för livet.

Party Krabi Beach 2007.
Var själv i Thailand 2007 och under "happy hour" - som varade 22:00 till 00:00 (om jag minns rätt) kostade drinkarna i stil med 10 eller 15kr styck. Spriten var extremt billig, absolut inte importerad. Jag hade ingen tanke på att den skulle kunna vara farlig, men däremot så dricker jag vanligen väldigt lite alkohol.

Med så billig sprit, galen hög thailändsk musik, två boxare som slår på varandra samt att de hade både eld- och ormshow kan jag gissa att många av turisterna dock drack sig rätt berusade.

Video från thaiboxningen på baren med de låga priserna. 

Tidigare i år skrev jag ett inlägg om trafiken i Thailand - det är en annan mycket viktig sak att tänka på. Många svenskar hyr mopeder och lätta motorcyklar på semester. Alkohol, värme och en galen trafik för en ung oerfaren resenär kan vara riskabelt. Så jag förstår verkligen resultatet i den undersökning som DN (2012.08.08) presenterar, där det framgår att Thailand är det land dit svenska föräldrar helt inte vill att deras ungdomar åker på sin första resa på egen hand.

1 kommentar:

  1. Nä, finns ingen som helst anledning att åka dit som första resa - ett tågluffarkort på en månad med några kompisar är mycket mer allmänbildande. Men bara man vet vad man gör är Thailand fantastiskt - för de som har lite ansvar. Har de inte det finns gott om sprit och knark i Stockholm också. Och det är föräldrars jobb att lära dom lite vett.

    I Thailand köper man en flaska Sang Som, thailändsk rom, på 7/11 för några tior och klart, har man bestämt sej för att bli full är det ingen illegal metanol i alla fall.

    Som alltid krävs lite vett. Bakgatorna i New York och Paris är inte mindre farliga än de ställen som svensk TV älskar att visa från Thailand, men kollar du på Thailand på TV i andra västerländska länder visar de väldigt tjusiga scenerier. Så jag kan rekommendera att man reser dit när man är något äldre - jag var genomsnittsstudent när jag var där första gången 1975 via tåg och buss från Lund till Calcutta. DET är att resa!

    SvaraRadera

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...