*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

torsdag 23 augusti 2012

Wales Coast Path

Läste nyligen ett litet reportage på Dagens Nyheters hemsida om Wales Coast Path. En för i år nyöppnat vandringsled som binder samman Wales långa kust. 

Att vandra i Wales har inte riktigt slagit rot i mina egna tankar, för mig har det varit Skottland och alla de leder som finns där. Men nu så har jag fått upp intresset. I DN (2012.08.14) skriver Hélène Lundgren inledande ...
"Det mjuka ljuset sänker sig sakta över det vackra landskapet vid Gowerhalvön i Wales. Längst här ute på spetsen av halvön ligger Rhossili med en lång, bred sandstrand där ungdomarna brukar bodysurfa på vågorna. Högt ovanför havet går vandringsleden Wales Coast Path nära de branta klipporna där fåren betar bland lysande gula ärttörnebuskar. Gräsmattan är beströdd med vita tusenskönor och passar perfekt för picknick. 
Leden går över dramatiska klippor, hedar och flera kilometer långa vita sandstränder. Man kan välja att vandra en dag eller flera veckor längs en kustremsa där det aldrig är långt till ett mysigt bed & breakfast och en lantlig liten pub."
Hur inspirerande är inte den läsningen? Så jag sökte genast upp den officiella hemsidan för Wales Coast Path.


Och på hemsidan tycks det finnas mycket läsning, så gör som jag och spendera lite tid och läs på om vandring i Wales. Hittade även jag denna officiella video på Youtube.


Om det finns någon som har erfarenhet av att vandra i Wales så får ni gärna lämna en kommentar.

2 kommentarer:

  1. Nej jag har inte vandrat i södra Wales men skulle gärna göra det och tror på rekommendationen. Naturen liknar mitt kära Cornwall en hel del med vandringsleden South West Coast Path ovanför stränderna och med pubar på lagom avstånd.

    SvaraRadera
  2. Tack för din kommentar. Den gör bloggen mer levande, och inspirerar mig att bege mig på vandring snart igen.

    SvaraRadera

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...