*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

onsdag 1 augusti 2012

Visby med mat, historia & riddare - dag 3

Sommaren 2012 består av flera mindre äventyr med de som står mig nära. Det andra äventyret; åka båt till Gotland och uppleva Visby med mat, historia och riddarspel.

Dag 3 - Och det är vår sista dag i Visby. Vi hade en vag plan att besöka Fårö och se raukar eller Lummelundagrottan. Men vi hade inte planerat kvällen innan och sov lite väl lång tid på torsdag morgon. Vi missade helt enkelt de bussar som vi skulle ha tagit. Och eftersom vi hade en färja att ta hem på kvällen blev denna dag en lugn dag på Visbys gator med glass och shopping.


Det finns en hel del ruiner av kyrkor i Visby, och de är öppna några timmar mitt under dagen. Så vi kan rekommendera att ni går mellan dem och upplever. Det är skoj och spännande, för såväl vuxen som barn.

En speciell plats innanför muren var Hantverks Gården, en butik packad med hantverk, prydnader, lampor och andra udda saker. Själv köpte jag ett tre-i-rad på en stenplatta där markörerna var vita och svarta får.


Vi besökte även Visby utanför muren, och här är det nog bäst att gå ut genom Östra porten. Här finns en del vanliga butiker, snabbmat och jag tyckte mig även se ett Systembolag. Vid Östra porten startar också ett av de två små turisttågen.


Utsidan av muren, i närheten av Östra porten.

Visby har under dessa tre dagar varit en intill perfekt kortsemester för oss. Vi tycker att vännner, familjer, kollegor, par eller solitära kan ta en kortare semester i Visby. 

Målet var att få upptäcka en del av Sverige som vi aldrig tidigare besökt och det blev mycket lyckat. Tveka inte att fråga någon i din närhet, boka en sista-minuten och bara njut av en svensk sommar-pärla.  

Speciellt från Stockholm är det enkelt att ta sig hit. Även om färjan tar mer än tre timmar och pendeltåget till Nynäshamn tar en timme från Stockholm central så är det enkelt. I stället för fem timmars resande från centrala Stockholm så kan man alltid flyga, det tar ca 40 minuter från Bromma. Men då är det dyrare. Att åka färja är också trevligt, man får möjligheten att sitta och prata eller bara njuta av en bok.

Tack för oss, hoppas ni gillat vår reseberättelse.
Detta var slutet på det andra äventyret sommaren 2012. Hoppas du tyckt det varit intressant läsning och låter dig bli inspirerad. Om du har egna erfarenheter av Visby eller Gotland i allmänhet lämna en kommentar.

Direktlänkar till dagarna i Visby:
[Dag 1], [Dag 2] & [Dag 3]

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...