*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

onsdag 1 augusti 2012

Visby med mat, historia & riddare - dag 2

Sommaren 2012 består av flera mindre äventyr med de som står mig nära. Det andra äventyret; åka båt till Gotland och uppleva Visby med mat, historia och riddarspel.

Dag 2 - Dagen gryr och det är dags att masa sig ner till frukost. Hotellet har inte speciellt hög standard, men vi blir mätta. Även om det ibland blir tomt på faten samt kannorna med kaffe och juice. Men vi fick så klart vad vi betalade för, så det är ok.

Vi har valt att gå en guidad tur på engelska. Många som stod i solskenet utanför Gotland Active Store var svenskar, men även fem utländska turister. Och här måste jag visa mitt missnöje, trots att det var en guidad tur på engelska enligt programet så hamnade det i bakgrunden.

Guiden pratade mycket svenska för att sedan kort summera på engelska, något jag inte alls gillar. Turen drog också ut mycket på tiden så två av de engelsktalande hoppade av turen i förtid.

Här har vi gäster som betalar för att få uppleva Visbys historia så blir de illa behandlade. Jag var mycket generad över hur dåligt guiden skötte sig. Merparten på engelska och sedan kort på svenska, så skulle det ha skötts.

Almedalen, svensk politiks höjdpunkt vare sommar. Det är
dock bara en liten park man passerar på någon minut.


Men trots att guiden inte gjorde ett så bra arbete, så var det värt tiden och pengarna. Det är mysigt att vandra omkring i värmen och få små historier berättade för sig. Tänk på att en stadsvandring som denna bör alltid ske i början av en semester, så att man inte går på samma ställen som man själv gått tidigare.

Rosor - de finns över allt. :-)

Och som avslutning på stadsvandringen kommer vi fram till Domkyrkan S:ta Maria. Guiden ställer sig åter och pratar länge och väl på svenska, tar sig också tid att svara på frågor från av de svenska deltagarna. De kvarvarande engelsktalande turisterna står och stampar, men till slut får även de en kort förklaring. Där lämnar guiden oss.

S:ta Maria - Domkyrkan i Visby.

Nu är vi bägge rejält hungriga, men vi går självklart in i kyrkan. Den beskådas och vi tar oss tid att sitta ner i bänkarna. På ett ställe står en korg med lappar som besökare skrivit. Men kan skriva ner sina böner/visioner och så kommer det senare på dagen ske sk. förbön för dem. Vi skriver bägge våra små lappar och lägger dem i korgen.

Efter en lunch så går vi åter ut på stan för att titta i butiker, det finns både det vanliga "turistiga" som riktigt fint hantverk. Lite godis inköps och sedan beger vi oss ner till stranden. Vädret är kanske inte det bästa, men vi har semester och det är så skönt att bara ligga sig ner och slappna av. Till ljudet av vågor ligger vi och äter lösgodis.

Och här är ett tips, se till att ha ett bra underlag att sitta på. Själv hade jag en stor matta i plast som vi bägge fick plats på. Att bara ligga på handdukar är inte så bra, det bästa är att ha bägge sorterna.

Vi visste att det var konsert i ruinen av S:t Nikolai och att man från restaurangen invid skulle skulle höra allt - gratis! Men vi njuter så mycket av att göra inget alls.

Så vi missar medvetet större delen av konserten, men går till restaurang Matmuren där vi beställer in Entrecote och Lax. Med tillbehörsbuffé och två glas Bittra Haren och Klosteröl blir det resans dyraste måltid. Men vi fick höra slutet av Dana Dragomirs föreställning intill restaurangen.

Och denna kväll spelar ödet oss också ett skratt. Vid 21-tiden kommer en man och kvinna in till restaurangens öppna trädgård. Vi känner igen dem, mannen är han som filmade för Trafikverket i närheten av Vadstena bara dagar innan. Så på vägen ut stannar vi och hälsar på honom - tänk vad världen är liten.

Direktlänkar till dagarna i Visby:
[Dag 1], [Dag 2] & [Dag 3]

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...