*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

fredag 13 december 2013

Lucka 13: 2013 - Årets person

Välkommen till Vandringsman och vår Julkalender 2013. Här har vi 24 inlägg med tips, råd, tillbakablickar och drömmar om framtiden.

TIME har utsett "Person of the Year". Och det blev biskopen av Rom, katolikers högste religiösa ledare - Påven Hans Helighet Franciskus. Denna 77-åriga man har fört in en energi inom sina egna led och visat för världen att även en stor ledare kan visa ödmjukhet i ord och handling.


Jag vet att många kritiska röster finns mot den katolska kyrkan, och att det hävdas att Franciskus inte gör tillräckligt. Han sägs ha konservativa åsikter i vissa frågor. Själv är jag inte insatt i alla frågor. Förstår även att Påven inte är allena rådande - alla är styrda av sin omgivning. Det jag har sett är i alla fall en stor positiv förändring. Och vem är jag att döma?

Under mina resor i Sverige och utomlands har jag besökt många kyrkor och katedraler. Och det känns rätt att ibland tända ett ljus; både som ekonomiskt stöd som möjligheten till eftertanke.

Oavsett om man är troende eller inte så är ett ljus en kraftfull symbol, en levande låga att fokusera sina tankar kring. Och nu i juletider kanske det är dags för oss alla att sänka tempot och tänka lite extra.

Nu vill jag inkludera en annan person; en person vars liv varit som ett ständigt lysande ljus för att hjälpa andra. President, Frihetskämpe och Fredspristagare Nelson Mandela - som nyligen gick bort. Han må ha gjort ett och annat i sin ungdom under frihetskampen som går emot hans budskap senare i livet. Men när han blev fri och senare president så förespråkade han fortfarande försoningens väg.


Det här är två personer som är inspirerande på sitt sätt. Och efter att ha sett dessa videos ska vi kanske fråga oss själva vad vi kan göra för andra? Du kan bli Årets Person för någon i din närhet, var ett ljus av inspiration.  

Det finns flera inlägg i Julkalendern; som handlar om såväl  friluftsliv som mer allvarliga ämnen. Läs och skriv vad du tycker. Tack på förhand.

1 kommentar:

  1. Intressant detta med påven.
    Det visste jag inte.
    Intressanta inlägg!

    Svante Sundelin

    SvaraRadera

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...