*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

lördag 7 december 2013

Lucka 7: 2013 - Julpynta

Välkommen till Vandringsman och vår Julkalender 2013. Här har vi 24 inlägg med tips, råd, tillbakablickar och drömmar om framtiden.

I morgon är det andra Advent och ni som inte börjat att julpynta borde sätta fart, det är snart Jul och man måste leva lite i jul-atmosfären för att kunna njuta av den. Själv så blev det julpynt redan för en vecka sedan, då några vänner var inbjudna på en avslappnad glöggprovning med diverse tilltugg. 


Först måste man ha en välkomnande entre; och har man inte en stor krans så kan man lätt skapa sin egen prydnad. Ett trevlig "gammeldags" snöre, och på jämna avstånd sätter man avstickare vilka man kan fästa färgade kulor. Sedan tar man t.ex. ett grönt pappersband, snurra det runt snöret. Upprepa sedan processen med glitter. Några vita stjärnor sätts fast med guldtråd och på dem sätter man fast små jultomtar med dubbelhäftande tejp. 


Förutom en röd duk på matbordet måste man så klart ha en ljusstake för stearinljus; på bilden den nyinköpta av modellen Nordic Shine. 

Åter igen använt de vita stjärnorna, och med en penna har jag ritat 1:a, 2:a, 3:e och 4:e Advent. Detta är inte en ljusstake som kanske är avsedd att tända ljusen som en kalender, men med siffrorna på stjärnorna har den nu blivit en sådan.


Julen är glöggens högtid; och det finns en rätt stor variation om man tittar på Systembolaget och i matvarubutikerna. Tänk på att inte dricka glögg med hög alkoholhalt om du ska köra bil.

Till detta så ska man så klart ha en Julstjärna, samt en ask daddlar (tack för presenten). Annars är en skål med nötter eller mörk choklad i gyllene papper mysigt. Tänk bara på vad jag skrev om hälsa i går. :-)

Att baka - det är verkligen julstämning! Här en bild på ett glaskärl med alla torra ingredienser till en lyckad stund av bakande. Skickar ett tack för gåvan. Ta gärna ett glas varm glögg medan ni bakar, det gör det hela ännu mer trevligare.

Ska själv göra muffins fram över; då med julens kryddor samt den rabarber-lakrits sås som jag köpte tidigare i veckan. Detta var några exempel på hur jag pyntat hemma.

Har du egna tips eller vill berätta vilka traditioner du själv har; skriv gärna en kommentar nedan. Glöm inte att du kan FB-gilla, G+, följa via mail eller bloglovin - allt sköts på höger sida. Och det finns så klart ett inlägg i Julkalendern varje dag fram till Jul, kolla in alla inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...