*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

onsdag 11 december 2013

Lucka 11: 2013 - Sex billiga julklappar

Välkommen till Vandringsman och vår Julkalender 2013. Här har vi 24 inlägg med tips, råd, tillbakablickar och drömmar om framtiden.

I dagens lucka blir det 6 stycken billiga och användbara Julklappar. Det är inte alla som har råd att köpa den dyraste jackan eller de finaste skidorna. Det här inlägget är för dem och alla andra som inte måste köpa det dyraste.

Ägghållaren
Om man ska bege sig ut på en dags vandring så kanske man inte vill laga mat ute i naturen; man tar den med sig hemifrån. Ägg är fulla av energi, men kan vara kluriga att transportera. Så varför inte köpa en ägghållare med plats för två eller sex ägg?

Verktyg till cykeln
Det är flera månader kvar innan det blir vår och gatorna är snöfria, men många cyklar året runt och det gäller att ha rätt verktyg.

Om du vet att din vän som cyklar mycket inte har ordentligt utrustning, köp en nyckelsats eller utrustning för att laga en punktering. Bonustips blir att ge en reflexväst till den som cyklar på vintern, det är lika viktigt som hjälm.


Packpåsar
Alla som är ute i naturen vet att det inte alltid är så enkelt att hålla ordning på vad man packat i sin ryggsäck. Genom att lägga mat i en färg, extra sockor i en annan och första hjälpen i en tredje färg så blir det mycket lättare.

Se bara till att du tittar på priset. Påsarna på bilden kostade ca 150kr för sex påsar. Ska du ha "det bästa" kan de kosta 150kr styck.

Myggskydd
Myggor kan vara ett stort problem, och det finns en del produkter på marknaden. Har själv inte provat just denna produkt, men vet hur ofta det hänt att man befinner sig i ett moln av flygfän och önskat sig ett hjälpmedel.

Jag har dock ett myggnät som man sätter över sin hatt, det är också ett mycket bra tips som julklapp.


Bivvybag
Det kan vara så att många som inte vandrar så ofta "bara" har en sovsäck och ett liggunderlag. Men att ha ett yttre skal gör man det möjligt att sova utomhus under lite kyligare förhållanden, samt att det ger ett skydd mot regn.

Titta gärna noga på priserna, de kan skilja sig mycket mellan modellerna. Själv har jag ett rätt billigt sovsäcks-skydd. Men det duger utmärkt för mina behov.

Kartor
Själv älskar jag kartor; de ger inspiration och en kunskap om naturen omkring oss. Mitt tips är att köpa några kartor som beskriver området kring där personen som ska få dem bor.

Kartorna passar utmärkt som present till någon som gillar att springa i skogen, plocka svamp, cykla eller har en hund. Själv har jag och mina närmaste minst fyra av dessa kartor ihop, så vi är redo.



Vad har du för egna förslag på billiga och användbara julklappar för den aktive personen? Skriv gärna en kommentar nedan. Det finns så klart flera inlägg i Julkalendern.

2 kommentarer:

  1. Den där ägghållaren verkar inte dum, jag har ibland funderat på om det finns. Kanske i första hand när jag ska till jobbet, men säkert ökar sannolikheten att ägg följer med på vandringen om jag har en sån

    SvaraRadera
  2. Om man vandrar i flera dagar kan man alltid koka nya ägg på morgonen, för att äta dem under dagen utan att man måste sätta upp gasköket.

    Två ägg motsvarar ca 190kcal. Inkludera en näve rostade jordnötter på det och man får sig ett bra mellanmål.

    SvaraRadera

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...